Oletko saanut kutsun bileisiin, jossa alkoholi virtaa ja boolit ja muut juomat täyttävät pöydät. Jos ohjelma juhlissa perustuu juomiseen, humalaan ja juomapeleihin, saatat ajatella olevasi pulassa, jos aikeenasi on vähentää alkoholin käyttöä tai olla juomatta kokonaan juhlissa.  

Varsinkin tilanne on hankala, jos ihmiset ovat tottuneet näkemään sinut humalassa sekä olet tyyppi, joka harvoin kieltäytyy shoteista ja jatkoista.  

Et myöskään välttämättä halua mainostaa kaikille olevasi sober curious tai haluavasi vähentää alkoholin käyttöä. Kannustan tietenkin rehellisyyteen tässäkin asiassa, mutta ymmärrän jos et halua jakaa asiaa kaikille bileissä.  

Jos kuitenkin päätät kertoa, että et aio juoda tänään nii kannattaa lisätä, että tarkoituksenasi on kuitenkin pitää hauskaa (jos se on tarkoituksesi). Usein juhlissa olijat ja juhlien järjestäjä saattavat nimittäin loukkaantui, jos tulet heidän bileisiinsä selvinpäin. Ihan kuin he kokisivat henkilökohtaisena loukkauksena, että olet päättänyt huolehtia hyvinvoinnistasi juuri heidän bileissään. Oletteko kokeneet vastaavaa? 

Usein lehtiartikkeleissa annetaan vinkeiksi muun muassa lääkekuurit ja autolla ajaminen ja nämä voivatkin toimia yksittäisessä tilanteessa ja jos sinulla on auto. Seuraavista vinkeistä on kuitenkin toivottavasti hyötyä myös pitkän päälle.  

  1. Keskustele ihmisten kanssa 

Juttele ihmisten kanssa ja osallistu keskusteluun. Näytä siltä, että viihdyt ja sinulla on hauskaa. Jos vetäydyt muusta porukasta ja vaikutat toimettomalta, niin nopeasti joku tulee tarjoamaan sinulle drinkkiä tai kyselemään juomisestasi.  

  1. Osallistu aktiviteetteihin 

Toivottavasti juhlissa on edes jonkin verran aktiviteettejä pelkän juomisen ja seurustelun lisäksi. Aktiviteetteihin osallistuminen vie pois huomion juomattomuudestasi, ellei aktiviteetit ole juomapelejä 😀 Vältä juomapelejä, niissä on hyvin vaikea olla juomatta huomaamatta. Voit itse ehdottaa mieleistä tekemistä. 

  1. Syö ja nauti ruuasta 

Jos olet niin onnekas, et juhlissa on myös tarjolla ruokaa tai herkkuja niin keskity niihin. Usein juodessa herkut ja syömiset jäävät kakkossijalla, vaikka juhlien isäntä tai emäntä olisi näihin vaivalla panostanut. Nauti sinä siis pöydän antimista muidenkin juhlijoiden edestä ja hae vielä lisää.  

  1. Juo alkoholittomia juomia tai muita erikoisjuomia 

Tämän vinkin olen antanut varmaan kyllästymiseen asti. Erityisesti k-kaupoissa on iso valikoima erilaisia alkoholittomia vaihtoehtoja, jotka eivät huuda kilometrin päähän ALCOHOL FREE. Kokeile näitä, varsinkin isoissa bileissä kukaan ei kiinnitä siihen huomioita. Kokeile tölkeissä myytäviä erikoisvirvoitusjuomia tai esimerkiksi kombuchaa.  

  1. Hanki rikoskumppani 

Koska juomattomuus on rikos 😉 Haasta yksi luotettava ystävä mukaan kokeilemaan juhlia selvinpäin, vaikka uteliasuuden vuoksi. Jos ystävä ei lämpiä idealle olla selvinpäin, niin voit valjastaa hänet apuriksi siinä vaiheessa, kun joku tunkee käsiisi skumppalasin tai haastaa sinut beer bongiin. Annat vain ylimääräiset juomat ystävällesi, win-win situation.  

+ Extra vinkki 

Jos et ole täysin alkoholittomalla linjalla, vaan haluat juoda muutaman, niin suosittelen ostamaan vain muutaman erikoisemman alkoholijuoman tai oikeasta hyvältä maistuvan lempi alkoholijuomasi. Nauti nämä hitaasti ja nautiskellen. Kukaan ei todellakaan huomaa, että nautit vain muutaman juoman. Älä osta esimerkiksi juomia varalle tai kokonaista viinipulloa. Usein himo tulee muutaman juoman jälkeen, joten vaatii kovaa itsekuria pysytellä tämän jälkeen erossa alkoholista. 

Ja muista vesi! Välivettä ei kyseenalaista kukaan.  

Saatat pitää myös näistä

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *