Hah, postaushistoriani pahin klikkiotsikko. Voit ja todennäköisesti säästät kuitenkin satoja, jopa tuhansia, euroja vuodessa sillä, että et käytä tai vähennät alkoholin käyttöä. Onko se sen arvioista? Sen päätät sinä, mutta minusta on.  

Otetaanpa aluksi muutamia laskutoimituksia. Minulla, “kohtuukäyttäjällä”, meni alkoholiin melko vaihtelevasti rahaa. Jännä juttu on muuten, että alkoholiin löytyy aina rahaa ja ihmiset ovat harvoin kitsaita alkoholia kohtaan, vaikka muuten talous olisi retuperällä.  

Join keskimäärin ehkä 1-2 kertaa kuukaudessa. Välillä harvemmin ja välillä useammin. Join useasti bileissä ja erilaisissa tapahtumissa, harvemmin yksittäisiä annoksia.  

Usein ostin etkoilujuomiksi viinipullon tai 6-8 mietoa alkoholijuomaa. Näihin meni rahaa keskimäärin noin 12-15 euroa.  

Ilta jatkui tästä usein baariin, jossa ainakin täällä pääkaupunkiseudulla sisäänpääsymaksut narikkamaksuineen ovat 10-12 euron välillä. Baarissa tuli usein juotua 2-4 juomaan. Näiden hinnat keskimäärin 7-10 euroa.  

Tottakai kotimatkalla haettiin pitsat tai hampparit, joihin meni rahaa noin 8-12 euroa. Usein menin vielä taksilla kotiin, johon helposti kului vähintään se 20 euroa.  

Nämä yhteenlaskettuna kuluttaa VÄHINTÄÄN 800 euroa vuodessa, keskimäärin 1560 euroa vuodessa. Aivan järjetön summa huuruisista illoista. Eikä tähän ole laskettu yksittäisiä ravintola-annoksia, afterwork drinkkejä tai krapulamättöaterioita.  

En myöskään halunnut laskea hintoihin mukaan festarilippuja tai muita reissukuluja, sillä niissä voi helposti viettää aikaa myös juomatta eikä kaikkea kivaa tule karsia pois juomattomuuden vuoksi. Enkä väitä etteikö osa näistä illoista todellakin ollut worth of money, mutta mietinnän paikka varmasti jokaisella. 

Tuolla rahalla saisi helposti tehtyä ulkomaan matkan, jos toisenkin. Sillä rahalla saisi pistettyä sisustusta uusiksi tai ostaa se kauan haaveilema laukku. Sillä saa nostettua omaa kuukausittaista elintasoa ja panostettua omaan hyvinvointiin. Sillä saa salikortin sekä kuukausittaisen hieronnan päälle.  

Itse rakastan sijoittamista, joten pistämällä tuollaisen summan rahaa töihin pörssiin, voin päästä vuosien (tai vuosikymmenien) päästä hyville tienesteille laittamatta tikkuakaan ristiin. Jos haaveilet omistusasunnosta, niin juomattomuudella voit päästä tähänkin unelmaan nopeammin kiinni.  

Toivottavasti tämä postaus motivoi sinua hieman eri tavalla miettimään omaa alkoholin kulutustasi. Suosittelen myös erityisesti tutustumaan tähän postaukseen, sillä säästäminen on vain yksi alkoholittomuuden hyvistä puolista 😉 

Saatat pitää myös näistä

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *